Over uw dierenartsenpraktijk in Schiedam

Contact

Ons team

Met ons hechte team van vijf dierenartsen en vijf paraveterinairen staan wij voor u en uw dieren klaar. Bij onze dierenkliniek bent u gegarandeerd van een warm welkom en natuurlijk goede dierengeneeskunde. Hier leest u meer over ons betrokken team, de geschiedenis van Dierenkliniek Schiedam-Noord en onze visie. Bij vragen kunt u natuurlijk altijd contact met ons opnemen!

 

Dierenartsen

Al onze dierenartsen zijn allround. Dit houdt in dat ze allemaal zowel spreekuren als operaties doen, spoeddiensten draaien en diverse vormen van diagnostiek doen. Wel heeft iedereen zich toegelegd op bepaalde takken van diergeneeskunde. Wij houden ons op de hoogte van de nieuwste inzichten binnen de diergeneeskunde door regelmatig nascholingen te volgen. Hiermee kunnen we ons verder verdiepen in bepaalde onderdelen, maar doen we ook nieuwe kennis en vaardigheden op, waardoor we meer mogelijkheden kunnen aanbieden.

Ir. Drs. André Gebben

Nadat André in 2000 afstudeerde als dierenarts in Utrecht, heeft hij eerst anderhalf jaar als dierenarts in een gemengde dierenartsenpraktijk in Friesland gewerkt. Daar behandelde hij naast honden en katten ook koeien, schapen en paarden.

 

Toen echter de mogelijkheid voorbijkwam om samen met Maron een gezelschapsdierenpraktijk over te nemen in Schiedam heeft hij die kans met beide handen aangegrepen. In Schiedam heeft hij zich toegelegd op de gezelschapsdieren. Na een aantal jaar werd hem gevraagd of hij ook in Diergaarde Blijdorp wilde komen werken als tweede dierenarts. Daar kwam André in aanraking met zeer veel bijzondere dieren, zoals wilde dieren, reptielen en vogels. Hier heeft hij veel ervaring mee opgedaan.

 

De bijzondere dieren behandelen is nog steeds een van dingen die André binnen Dierenkliniek Schiedam-Noord doet. Daarnaast opereert André graag en neemt hij het grootste deel van alle echo’s voor zijn rekening.

Drs. Maron van den Berg

Maron is in 2000 als gezelschapsdierenarts afgestudeerd en heeft vrijwel direct met André Dierenkliniek Schiedam-Noord overgenomen. Maron staat graag in de operatiekamer en doet ook regelmatig gebitsbehandelingen. Daarnaast vindt ze de ‘moeilijke’ internistische patiënten een leuke uitdaging. Mede daarom is ze momenteel bezig met een tweejarig traject Feline Geneeskunde (kattengeneeskunde).

 

"Mijn grootste wens is altijd geweest om dierenarts te worden. Mijn ouders vertelden mij op latere leeftijd dat ik dit al verkondigde vanaf dat ik vier jaar oud was. Gelukkig heb ik deze droom waar kunnen maken!

Ik ben elke dag nog blij en dankbaar dat ik het voorrecht heb dit prachtige beroep uit te mogen oefenen! Het leuke aan ons werk vind ik de afwisseling; geen dag is immers hetzelfde! Daarnaast natuurlijk het contact met de baasjes en de omgang met de dieren. Ik vind het altijd weer een uitdaging om de 'puzzel' op te lossen en de dieren beter te maken: een dier kan niet zelf vertellen hoe hij zich voelt. Het werken in ons zeer hechte, gemotiveerde en gedreven team zorgt daarnaast ook voor heel veel werkplezier!

 

André en ik wonen in Maasland samen met onze twee kinderen, Fabian en Danique, en onze twee honden: de superlieve maar zeer ondeugende beagles Yuna en Saar.

Drs. Jolien Vermue

Jolien werkt sinds december 2012 bij Dierenkliniek Schiedam-Noord. Zij is in maart 2011 afgestudeerd als gezelschapsdierenarts aan de Universiteit Utrecht. Binnen onze kliniek is ze verantwoordelijk voor een groot deel van de tandheelkunde, doet ze veel spreekuren met extra interesse in de internistische patiënten en is zij een van de dierenartsen die de laparoscopische sterilisaties uitvoert. Momenteel is zij bezig met een meerjarige cardiologie-cursus om de cardiologie binnen de kliniek naar een hoger niveau te tillen.

"Al van jongs af aan wist ik dat ik dierenarts wilde worden. Dat dat uiteindelijk is gelukt vind ik nog steeds bijzonder. Het leukste aan de diergeneeskunde vind ik de afwisseling in de werkzaamheden en het contact met de baasjes. Ik houd ontzettend van dieren, maar een baasje blij zien omdat ik hun huisdier goed heb kunnen helpen vind ik het allermooiste dat er is!

 

Ik woon samen met mijn man Riny, zoon Siem en poes Willie in Den Haag. Er zou wat mij betreft nog wel een kat bij mogen, maar Willie jaagt iedere indringer vakkundig naar buiten. Ik heb haar in 2017 geadopteerd uit dierenasiel Hargahoeve en ken weinig katten die zo’n grondige hekel aan andere dieren hebben als Willie. Ze is nog jong dus voorlopig blijft het hierbij!"

Nadine van der Jagt MSc

Nadine heeft de eerste vier jaar van haar studie in Antwerpen gedaan en de laatste vier jaar aan de Universiteit Utrecht, waar zij in 2018 is afgestudeerd. Nadine heeft in 2019 als waarnemer bij ons gewerkt en is vanaf februari 2020 vast in dienst gekomen. Nadine ziet u tijdens de spreekuren en op dinsdag heeft ze haar vaste operatieochtend. Als jongste aanwinst van ons team volgt zij veel nascholingen om aanvullende kennis op te doen en zich toe te leggen op specifieke vakgebieden.

 

"Dierenarts worden was al een droom sinds ik klein was. Ik vind het fantastisch om dieren te kunnen helpen. Hierbij vind ik het belangrijk om samen met het baasje naar een passend behandelplan te kijken, waarbij zowel dier als baasje goed geholpen worden. Gelukkige dieren én baasjes is waar ik het voor doe! Elke dag ga ik met een glimlach naar mijn werk.

 

Bij thuiskomst word ik begroet door mijn man Aart en honden Tuca en Penny. Tuca is een Catalaanse Herder die als herplaatser bij ons terecht is gekomen. Penny is een enthousiaste kruising Nova Scotia Duck Tolling Retriever met Australian Shepherd. Beiden zijn dol op knuffelen en spelen. Samen leggen we aardig wat kilometers af in de duinen en bossen naast ons huis. "

Paraveterinairen

Al onze paraveterinairen zijn allround. Dit houdt in dat u ze aan de balie tegen zult komen, maar dat zij ook allemaal assisteren bij operaties en onderzoeken. Door gevarieerde bij- en nascholing te volgen blijven kennis en vaardigheden up-to-date.

Mieke van Gemerden

Mieke werkte al bij Dierenkliniek Schiedam-Noord toen de praktijk nog van Aart Visee was. Zij is blijven werken toen André en Maron de praktijk over namen. Door de lange staat van dienst en het feit dat Mieke zich aan de balie het meest thuis voelt kent Mieke vele eigenaren bij naam en andersom. Daarnaast weet zij ontzettend veel van kattengedrag en kunt u met vragen daarover altijd bij haar terecht.

 

"Toen de praktijk door André en Maron werd overgenomen heb ik besloten ook voor hen te blijven werken. Met veel plezier werk ik nu al sinds 1999 bij Dierenkliniek Schiedam-Noord. Ik woon met Ed en onze twee katten Guus en Slinger in Vlaardingen. Guus en Slinger zijn twee stoere katers waar ik heel erg gek op ben. Sinds kort kunnen zij naar buiten en dat vinden ze geweldig."

Nelleke Pleijsant

Nelleke is in 2001 direct vanuit haar opleiding bij André en Maron in dienst gekomen die de kliniek net hadden overgenomen. Nelleke assisteert graag bij operaties en vindt het een uitdaging om met de opnamedieren bezig te zijn. Daarnaast is zij gediplomeerd trimster en hondenmasseuse en wil zich met name op dat laatste in de komende jaren verder toeleggen.


"Opgegroeid op een boerderij en dus al van jongs af aan met alle dieren bezig geweest was het voor mij al snel duidelijk dat ik met dieren wilde werken. Toen ik in 2001 mijn studie afgerond had, ben ik gaan solliciteren en nog steeds tot mijn grote vreugde werd ik aangenomen bij Dierenkliniek Schiedam-Noord. Het medisch verzorgen van de dieren in combinatie met het assisteren van de dierenarts vind ik nog steeds het leukste wat er is! Ik woon samen met mijn man Raymond, onze twee kinderen Mick en Beau, twee honden Guus en Joop en onze kat Kees. Ook hebben wij nog een klein aquarium met wat tropische visjes. Een gezellige beestenboel dus. Voorlopig genoeg gezelligheid in huis, maar bij ons weet je het maar nooit of er nog wat bij komt wonen!"

Annelies Meijer

Annelies werkt sinds 2003 bij Dierenkliniek Schiedam-Noord. Zij had een jaar eerder stage gelopen en toen er een vacature vrij kwam werd er direct aan Annelies gedacht. Annelies vindt het leuk om bezig te zijn in ons laboratorium in de praktijk met bloed-, urine- en ontlastingsonderzoek en microscopische onderzoeken en heeft daar ook diverse aanvullende nascholingen in gedaan.

 

"Nadat mijn stage erop zat, werd ik al snel gevraagd door André & Maron om hun team te komen versterken. Sindsdien heb ik mij ontwikkeld tot allround paraveterinair.

 

Ik woon samen met mijn man Arjan, onze dochter Isa én kat Sjors. Wat bijzonder is aan Sjors is dat hij is geboren in de kliniek! Omdat ik de vrijdagavond destijds werkte, nam ik de kittens mee naar huis om te verzorgen. Het was liefde op het eerste gezicht. Hoe lief Sjors thuis ook is, op de kliniek verandert hij in een tijger."

Eva Metaal

Eva komt al van jongs af aan met haar eigen dieren bij ons in de kliniek, maar    toen zij de opleiding tot paraveterinair startte kwam ze stage bij ons lopen. Eigenlijk is ze vanaf die stage nooit meer weggegaan en in 2013 is ze een vaste kracht binnen het team geworden. Eva assisteert graag bij operaties en gebitsbehandelingen. Daarnaast is zij grotendeels verantwoordelijk voor het bijhouden van onze website en Facebookpagina.

 

"In 2003 kwam ik voor het eerst in de kliniek met mijn puppy. Wat mij altijd bij is gebleven is dat ik van André met de stethoscoop naar het hartje mocht luisteren. Dit wilde ik ook! Als mijn hond naar de dierenarts moest, was ik degene die meeging. Ik wist dan ook dat, toen ik mijn opleiding tot dierenartsassistente volgde, ik bij Dierenkliniek Schiedam-Noord stage wilde lopen. Ik ben heel blij dat ik uiteindelijk deel ben geworden van het team.

 

Sinds 2018 woon ik samen met mijn vriend Floris in Rotterdam. Al snel waren wij erover uit dat een huisdier leuk zou zijn! Het werd Finn, onze lieve kater. En daar is Moos, onze zéér ondeugende Ierse Terriër bijgekomen. Meer huisdieren gaan er waarschijnlijk niet komen!"

Féline Bruijns

Féline is ons team vanaf mei 2020 komen versterken. Zij heeft haar opleiding tot paraveterinair begin 2020 afgerond. Tijdens haar opleiding heeft zij onder andere bij een spoedkliniek stage gelopen. Een goede plek om veel kennis op te doen. In onze kliniek kan zij zich ontwikkelen tot een all-round paraveterinair waarbij er nog alle ruimte is om zich toe te leggen op specifieke vakgebieden.

 

"In het voorjaar van 2020 ben ik als 5e paraveterinair bij Dierenkliniek Schiedam-Noord komen werken, nadat ik kort daarvoor mijn studie heb afgerond. Tijdens mijn stage in de spoedkliniek vond ik het het leukst om de opnamepatiënten te verzorgen en ook hier is dat één van de dingen die ik het leukst vind. Ik woon in Rotterdam met mijn hond Lucy, met wie ik altijd lange wandelingen maak. In het weekend ben ik bij mijn paard Benji te vinden."

Amber Haverkamp

Amber is in 2019 begonnen met haar stage tot paraveterinair. In die tijd heeft zij veel geleerd en ervaring opgedaan. Zij is druk met het afronden van haar studie en zal met haar diploma op zak hier als allround paraveterinair ons team blijven versterken. Door haar ervaring en kennis die zij heeft opgedaan bij een konijnenopvang, vindt Amber het erg leuk om zich bezig te houden met de knaagdieren die regelmatig bij ons in de kliniek op bezoek komen.

 

‘'Ik ben van kinds af aan al opgegroeid met dieren en heb zelf 3 katten, 2 konijnen en 2 gerbils. Vroeger riep ik altijd dat ik dierenverzorgster wilde worden, dit veranderde al snel in dierenartsassistente! In 2017 ben ik aan de opleiding tot paraveterinair begonnen.

Voordat ik met mijn opleiding begon, heb ik als vrijwilligster in dierenasiel Rotterdam en de konijnenopvang gewerkt. Daarnaast heb ik EHBKO (Eerste Hulp bij Konijnen Ongelukken) gevolgd. De vele knaagdieren die in de praktijk komen, probeer ik met mijn kennis zo goed mogelijk te verzorgen.’'

 

Over Dierenkliniek Schiedam-Noord

Geschiedenis

In 2001 kregen André Gebben en Maron van den Berg de mogelijkheid om de praktijk over te nemen van Aart Visee. Als jonge dierenartsen grepen zij deze kans met beide handen aan en startten Dierenkliniek Schiedam-Noord aan het Louis Zimmermanplein. In de beginjaren werkten zij als jong team, bestaande uit 2 dierenartsen en 3 paraveterinairen (Mieke, Nelleke en Annelies), hard om de praktijk op te bouwen. In deze periode werd de basis voor een trouw en vast klantenbestand gelegd. Dit was een succesvolle periode, want na een aantal jaar begonnen zij echt uit het oude praktijkgebouw te groeien en werd besloten een nieuwe praktijk te bouwen. Gedurende ruim 2 jaar werden tijdelijke noodgebouwen aan de Laan van Bol’es betrokken, terwijl het nieuwe pand aan de Willem Andriessenlaan langzaam steeds meer vorm begon te krijgen.

 

Op 4 oktober 2012 vond de feestelijke opening van de nieuwe kliniek plaats: een modern gebouw, van alle gemakken voorzien. Niet alleen een fijne plek voor ons om te werken, maar volledig ingericht om hoogstaande diergeneeskundige zorg te kunnen leveren. In de jaren voor de opening wisten steeds meer baasjes onze kliniek te vinden en werd een extra dierenarts noodzakelijk. Uiteindelijk kwam Jolien er eind 2012 als derde dierenarts bij, al snel gevolgd door Eva die in de maanden daarvoor stage liep voor haar opleiding tot paraveterinair.

In de jaren die volgden ontwikkelde de kliniek zich steeds verder en professioneler. Het niveau van de aangeboden zorg ontwikkelde zich continu en daarnaast kwamen er steeds meer mogelijkheden. Dit is mede mogelijk doordat er voortdurend wordt geïnvesteerd in praktijkapparatuur en benodigdheden én in nascholing en opleidingen van dierenartsen en paraveterinairen. Dat dit niet ten koste is gegaan van de persoonlijke betrokkenheid bij onze klanten en hun huisdieren, getuigt ons nog steeds zeer trouwe en vaste klantenbestand.

 

Vandaag de dag werken we met vier vaste dierenartsen en vijf paraveterinairen. Omdat wij alle tijd én ruimte willen hebben om alle dieren goed te kunnen behandelen, wordt er momenteel nagedacht over een verbouwing van de kliniek om ook in de toekomst al onze lieve klanten en hun huisdieren goed te kunnen blijven helpen.

Bekijk onze faciliteiten

Visie

Bij Dierenkliniek Schiedam-Noord vinden we het belangrijk dat goede diergeneeskunde hand in hand gaat met oog voor onze klanten. Al bijna twintig jaar streven wij er naar onze klanten een betrokken en warm gevoel te geven wanneer zij met hun huisdieren bij ons komen. Wij kennen veel klanten en hun huisdieren bij hun naam en door ons hechte team is dit voor onze klanten niet anders. Dat wij hiervoor gewaardeerd worden blijkt uit het feit dat steeds meer Schiedammers, Vlaardingers en Rotterdammers onze kliniek weten te vinden.

Goede diergeneeskunde staat natuurlijk op nummer één! Uw huisdier moet op de juiste manier worden geholpen. Onze dierenartsen en paraveterinairen volgen vele opleidingen en nascholingen zodat u verzekerd bent van up-to-date kennis. Door de vele mogelijkheden die we tot onze beschikking hebben kunnen we veel problemen diagnosticeren en behandelen. En wanneer onze mogelijkheden niet toereikend zijn, hebben we een goed netwerk van specialistische dierenklinieken waar we u naartoe door kunnen verwijzen.

 

Diergeneeskunde is echter ook maatwerk. Een probleem kan vaak op verschillende manieren aangepakt worden. Dit is onder andere afhankelijk van het dier zelf, zijn of haar leeftijd en ziektegeschiedenis, de wensen van u als baasje en soms ook de financiële mogelijkheden. Wij vinden het belangrijk dat we al deze aspecten meenemen, ons deskundige advies geven en samen met u tot de beste oplossing voor uw huisdier komen.

Bekijk onze expertises

Sterkliniek

Dierenkliniek Schiedam-Noord is een Sterkliniek. Wij zijn een zelfstandige kliniek, maar franchisenemer van Sterkliniek BV. Er zijn in Nederland ongeveer 70 Sterklinieken, waarvan wij er één zijn. Sterkliniek is een kwaliteitskeurmerk. Dit houdt in dat u bij een Sterkliniek verzekerd bent van kwaliteit en de beste zorg. Sterkliniek staat voor up-to-date diergeneeskunde, dierenartsen en paraveterinairen die regelmatig bij- en nageschoold worden en een kliniek die aan hoge kwaliteitseisen voldoet. Dit alles wordt regelmatig gecontroleerd door een onafhankelijk bedrijf. Als wij ons niet houden aan de kwaliteitseisen, lopen we het risico de naam Sterkliniek niet meer te mogen voeren. De afgelopen jaren kwamen we onze controles altijd glansrijk door. Bij Dierenkliniek Schiedam-Noord bent u verzekerd van kwaliteit en de beste zorg voor uw huisdier!

Icoon telefoon

Meer weten over onze dierenartsenkliniek, dierenartsen en paraveterinairen? Neem vrijblijvend contact op.

Contact