De expertises van onze dierenkliniek in Schiedam

Contact

De medewerkers van Dierenkliniek Schiedam-Noord hebben diverse expertises, waardoor we vele gezondheidsproblemen bij verschillende soorten huisdieren kunnen behandelen. Van preventieve zorg tot ingrijpende operaties – bij ons is uw huisdier in goede handen. 

Consulten

Als uw huisdier ziek is, u zich zorgen maakt of uw dier preventieve zorg of advies nodig heeft, staan de dierenartsen van Dierenkliniek Schiedam-Noord voor u klaar om u en uw dier te helpen. U kunt telefonisch of via de website een afspraak maken voor een consult. Wij trekken standaard 15 minuten uit voor een consult, maar als u met meerdere dieren komt of onze paraveterinair inschat dat een afspraak meer tijd zal kosten, is dat natuurlijk ook mogelijk. Tijdens een consult zal de dierenarts een anamnese afnemen, uw dier onderzoeken en met u overleggen of aanvullend onderzoek of behandeling nodig is. Wij overleggen graag met u over de mogelijkheden, zodat we samen tot de beste oplossing voor uw huisdier komen.

Maak een afspraak voor een consult

Echografie

Echografie is ontzettend belangrijk en nuttig als diagnostiek. Met echografie kunnen we bewegende beelden van de organen krijgen en beoordelen of deze er afwijkend uitzien. Daarnaast geeft het de mogelijkheid om afwijkende organen of structuren in bijvoorbeeld de buikholte of borstkas met een klein naaldje aan te prikken, waardoor we kunnen onderzoeken wat er mis is. Onze dierenartsen hebben diverse nascholingen echografie gedaan om op de hoogte te zijn van de nieuwste inzichten.

In 2018 heeft Dierenkliniek Schiedam-Noord geïnvesteerd in een nieuw en zeer modern echoapparaat, waarmee we behalve echo’s van de buik ook hartecho’s kunnen maken. Dit apparaat beschikt over alle functies om een goede echo van het hart te maken, wat essentieel is om een goede diagnose te stellen.

 

Daarnaast is het met ons apparaat natuurlijk ook mogelijk om een dracht van uw hond of kat vast te stellen. Niets leuker dan die kleine pups of kittens al voor de geboorte te zien én te tellen! Hoeveel zullen het er worden?

 

Wij trekken ruim de tijd uit voor een echo, zodat wij uw huisdier op zijn gemak kunnen stellen en daarna rustig de volledige echo kunnen doen. In principe is een echo niet pijnlijk of vervelend voor uw dier, maar sommige dieren houden er niet van om op hun rug te liggen of vastgehouden te worden. In die gevallen kiezen wij er weleens voor om een dier licht te sederen. Waar mogelijk proberen wij de echo bij het wakkere dier te maken.

Tandheelkunde

Gebitsproblemen komen veel voor bij huisdieren. Tijdens de reguliere bezoeken bekijken wij daarom altijd het gebit om eventuele problemen vroegtijdig op te merken. Vaak kunnen we met een aantal simpele tips al een hoop problemen voorkomen, maar soms is het nodig om een behandeling in te plannen. Een gebitsbehandeling bij een hond of kat vindt altijd onder algehele narcose plaats.  Allereerst reinigen we het gebit, zodat we alle tanden en kiezen goed kunnen bekijken. Wij hebben ook de mogelijkheid om röntgenfoto’s van het gebit te maken en, als dat nodig is, tanden en kiezen te trekken.

Onze dierenartsen die de gebitsbehandelingen uitvoeren hebben nascholing en aanvullende cursussen gevolgd om tanden en kiezen op een professionele manier te behandelen en indien nodig te trekken of chirurgisch te verwijderen.

 

Voorafgaand aan de behandeling doen wij ons uiterste best u een zo realistisch mogelijke prijsindicatie te geven. Omdat het niet altijd mogelijk is het volledige gebit goed te beoordelen en de problemen ook vaak alleen met röntgenfoto’s te zien zijn, kunnen wij pas tijdens de behandeling definitief bepalen wat er moet gebeuren. Mocht dit afwijken van wat we eerder hadden ingeschat, dan zullen wij altijd contact met u opnemen.

Chirurgie

In onze goed uitgeruste operatiekamer kunnen wij alle veelvoorkomende operaties uitvoeren. Onze operatiekamer is erop uitgerust om steriel te werken en daarnaast de narcose van uw huisdier onder de veiligste omstandigheden uit te voeren en de gezondheid van uw huisdier tijdens de anesthesie te bewaken.

Natuurlijk doen wij alle standaard eerstelijns operaties zoals sterilisaties, castraties, het hechten van wonden en het verwijderen van bultjes, maar daarnaast opereren onze dierenarts ook regelmatig dieren met bijvoorbeeld blaasstenen, vreemde voorwerpen in maag of darmen, tumoren of oogproblemen. Wij hebben ook de mogelijkheid om sommige ingrepen middels een kijkoperatie te doen, zoals een laparascopische sterilisatie.

Scopie

Steeds vaker maken wij bij verschillende problemen gebruik van een scopie. Dit houdt in dat wij met een kleine camera op zoek gaan naar een oorzaak voor de klachten. Vooralsnog beperken wij ons hierbij tot scopie van neus- en keelholte.

 Regelmatig halen wij vreemde voorwerpen uit een neus of kunnen wij andere problemen in beeld brengen.

 

Scopie is ook zeer geschikt om in de maag en darmen te kunnen kijken zonder dat we een dier hiervoor hoeven te opereren. Vooralsnog hebben wij deze mogelijkheid niet, maar wij zijn druk bezig de benodigde apparatuur en kennis hiervoor op te doen, zodat we uw dier hier binnenkort ook niet meer voor door hoeven te sturen.

Laparascopische sterilisatie

Hoewel een sterilisatie van een teef een routineoperatie is, is het een forse buikoperatie. Sinds 2013 hebben wij de mogelijkheid om deze operatie door middel van een kijkoperatie uit te voeren. In plaats van één grotere buikwond maken we drie kleinere openingen. De bloedvaten die naar de eierstokken lopen branden we dicht, waarna we de eierstok eenvoudig kunnen verwijderen. Hierdoor is de hele operatie een stuk minder ingrijpend en pijnlijk dan wanneer we het op de ‘ouderwetse’ manier doen.

 

Bij honden kleiner dan 10 kg kiezen wij er meestal (in overleg met u) voor om de operatie niet via een kijkoperatie te doen. Een van de redenen is dat het wondje dat we nodig hebben om de operatie op de ‘normale’ manier te doen vrijwel net zo groot is als de drie wondjes die we nodig hebben voor de kijkoperatie, waardoor de voordelen een stuk kleiner zijn.

 

 

Konijnen en knaagdieren

Bij Dierenkliniek Schiedam-Noord behandelen we veel konijnen en knaagdieren als cavia’s, ratjes, hamsters en chinchilla’s. Hierdoor hebben wij de ervaring om ook deze dieren goed te kunnen helpen. Het zijn immers een andere soort dieren met andere problemen dan honden en katten.

Onze dierenartsen volgen ook regelmatig nascholing om de kennis over deze dieren te vergroten en de nieuwste inzichten toe te kunnen passen in onze praktijk. Als u een konijn of knaagdier heeft en advies nodig heeft over de verzorging of huisvesting ervan, kunt u ook altijd bij ons terecht. Onze dierenartsen en paraveterinairen staan u graag te woord.

Reptielen & bijzondere dieren 

Onze dierenarts André Gebben behandelt met grote regelmaat vogels en reptielen (o.a. baardagamen, kameleons en schildpadden). De diergeneeskunde van vogels en reptielen is een vak apart, omdat deze dieren een compleet andere anatomie hebben en andere ziektebeelden vertonen dan honden, katten, konijnen of knaagdieren.  U kunt met deze dieren dus ook gerust bij ons terecht.

 Wij hebben diverse mogelijkheden tot diagnostiek en behandeling en als wij bepaalde problemen niet kunnen verhelpen, verwijzen we u indien nodig door.

 

Momenteel krijgen wij heel veel aanvragen van vogeleigenaren om klant bij ons te worden. Echter merken wij dat onze agenda steeds voller wordt. Gezien het feit dat Andre de enige dierenarts in onze praktijk is die vogels behandelt en wij de reguliere zorg willen blijven waarborgen, zijn wij genoodzaakt om voorlopig te stoppen met het aannemen van nieuwe vogels en hun eigenaren. 

38

Röntgenologie

In onze praktijk in Schiedam hebben wij sinds 2019 een gloednieuw röntgenapparaat staan. Röntgenfoto’s blijven het belangrijkste diagnostische middel om problemen aan botten en gewrichten vast te stellen, maar ook bij problemen met hart en longen of een vermoeden van problemen in de buik maken we vaak een röntgenfoto. Het is voor uw huisdier niet pijnlijk of vervelend en het geeft veel informatie.

 

De foto’s worden digitaal ontwikkeld, dus we kunnen deze direct met u bespreken. Daarnaast kunnen we ze ook doorsturen naar bijvoorbeeld een specialist voor een second opinion. In sommige gevallen maken we een foto tijdens het spreekuur, maar bij lastigere problemen plannen we vaak een wat langere afspraak in om foto’s te maken of spreken we met u af dat u uw huisdier komt brengen en hij of zij even bij ons in de opname blijft.

Assistentenspreekuur

Niet voor ieder probleem is het nodig om op consult bij de dierenarts te komen. Onze paraveterinairen zijn opgeleid om zelfstandig een aantal handelingen en controles uit te voeren. U kunt hierbij denken aan nagels knippen, oorcontroles, hechtingen verwijderen, sommige bloedcontroles, bloeddrukmetingen, gewichtsbegeleiding etc. Wij hebben hiervoor op diverse momenten in de week een assistentenspreekuur ingelast. Een aantal controles is kosteloos; voor sommige handelingen rekenen wij een kleine vergoeding. U kunt hiervoor telefonisch of via de website een afspraak maken.

Maak een afspraak

Preventieve zorg

Bij een dierenartsenpraktijk denken de meeste mensen vooral aan het behandelen en genezen van zieke dieren. Een groot deel van ons werk bestaat echter uit het gezond houden van uw huisdier. Wij hopen natuurlijk dat uw huisdier zonder gezondheidsproblemen oud kan worden.

Door onze jaarlijkse gezondheidscontroles, vaak gecombineerd met de benodigde vaccinaties, voorkomen we al een hoop problemen.

 

Tijdens de gezondheidscontrole bij Dierenkliniek Schiedam-Noord bespreken we de gezondheid van uw dier met u, controleren we het gewicht en kijken we uw huisdier helemaal na. Hiermee hopen we eventuele problemen op te merken, vóórdat uw huisdier klachten krijgt. Hoe eerder we erbij zijn, hoe meer we immers kunnen doen.

 

Subtiele dingen als gewichtsverlies, een gebit wat niet helemaal in orde is of een hartruis waar uw dier nog geen last van heeft kunnen een aanwijzing zijn dat er iets met uw hond, kat of konijn aan de hand is en zijn typisch dingen die we door de jaarlijkse gezondheidscontrole eerder opmerken.

Icoon telefoon

Maak een afspraak bij Dierenkliniek Schiedam-Noord voor een behandeling of gezondheidscontrole
Bel: 010 - 247 01 10.

Contact